Nytt frå Orreneset

Sondre og Anbjørg Bårnes deler siste nytt frå misjonssenteret i Sunnmørsalpane.

Sjå også dei flotte dronebileta som er tekne av Orreneset nå i haust.

Dagleg leiar Anbjørg Bårnes har ordet:

På denne sida i Sambåndet skal vi fortelle og vise litt av livet på Orreneset.

Åra går og senteret er nå 35 år. Her «blomstrer» det som aldri før! Vi har mye kjekke folk og ulike samlinger som kommer igjen fordi de liker seg her. Det utfordrer oss på den måten at vi må tenke på at senteret og tilbudene ikke må forfalle etter som årene går.

Som dere sikkert har hørt har Orreneset fått en testamentarisk gave på 1 mill kroner. Vi har nå brukt vel 800 000 av den gaven på forskjellige opprustninger av inventar og bygg.

De største prosjekta er: Nye gulv i hovedetasjen, nye sengebunner og madrasser på alle senger i hytter og på loft (83 senger), 100 nye møtesalstoler,  omtrekking av 70 stoler i matsal og en del forbedringer på tak, lamper og kjøkkenluker. I sommer reiv vi ut og bygde opp igjen to hele bad på loftet. Ellers har vi brukt en del her og der på inventar. Vi skal også ha inn et nytt lydanlegg i nærmeste framtid.

Så gaven vil nok minske no, men den etterlater seg et resultat som gjør Orreneset til et framtidig hus som idremisjonen kan være stolte av.

Vi har lyst og nevne at Orreneset trenger en del utbedring utvendig, som vi tar tak i etter hvert som vi har råd til det. Det er bl.a nytt rekkverk rundt huset og opprustning av fotballbane og en del aktivitets tilbud ute. Taket på hovedhuset blir nok et stort prosjekt om noen år.

Det at vi kjøpte ny bil i fjor uten å ta opp lån, gjør at vi trenger å få økt kontoene igjen til videre bruk. Orreneset er stort sett i balanse på årsresultatene. Siden vi nå har brukt mye penger på opprustning kan vi også gi et bedre tilbud.

Dere kan lese videre om Sondre som nyansatt og at det løser ut flere krefter til å satse bredere.

Til deg som er venn av Orreneset og har en brann for misjonssatsing på hjemmebane vil jeg si at vi er glad du er der. Be for oss og brukere av senteret, meld deg inn som fast giver – Orreneset har ingen innsamlingsgiroer.

Så er vi glade for å se mye folk på våre åpne dager som er: sankthansfeiring og Orrenesstevne i august. I Slutten av Mars er den årlige kvinnehelga, som samler mange og er rike dager. Forsmalingene er også godt representert med familieleirer. Følg med på imf ung sine leirplaner, og send barna dine og barnabarna på leir. Det har forandret livet til mange.

Velkommen til Orreneset!

Videre gjev vi ordet til neste generasjon Bårnes:

Eg, Sondre Bårnes byrja i sommar i ei 100% stilling som kokk/alt-mogleg-mann på Orreneset. Eg er yngte son til dagleg leiar Anbjørg og veit med det godt kva eg går til. Eg er oppvaksen på Alværa Misjonssenter i Lavik, som foreldra mine dreiv saman fram til år 2000. Deretter flytta vi til Sykkylven og det tok ikkje lang tid før mor mi blei leiar på Orreneset. Så slik sett har eg leirstad i blodet og eg elskar det!

Kona mi Hege er frå Egersund, der vi også har budd sidan vi gifta oss i 2013. Vi har borna Tuva på 4 år og Teo som blei 1 år i Juni. Vi bur no i leiligheta på Orreneset, men satsar på å kome på plass i eigen bolig så snart som råd.

 Eg har lenge hatt lyst til å komme heim for å jobbe på Orreneset, då eg trivst utruleg godt her. Eg er utdanna bakar, har jobba som kokk i barnehage, jobba i NOKAS i Stavanger, men er no komt tilbake hit eg aller helst vil arbeide. Samtidig som eg er ansett som kokk prøvar eg etter beste evne å vere litt “handy” slik at bygga og inventaret blir best mogleg vedlikeholdt. Eg kan då seie at eg har to fantastiske læremeisterar i mor og far min, som kjenner utfordringane og behova til eit misjonssenter bedre enn dei fleste.

Det første eg tok til med i jobben var og få oss ut på sosiale medier. Vi er no på Facebook og Instagram under hashtaggane: @orreneset misjonssenter og @orreneset. Følg oss, lik oss og del oss! Tagg oss når du er på besøk, tagg bilda dine fra området med @orreneset slik at flest mogleg får sjå kor fint vi har det her på fjellet.

Sidan eg er ansett i heil stilling har vi mulighet til å utvide drifta på kjøkkenet. Derfor kjem vi i haust til å starte opp med catering. Dette har vi gleda oss til lenge! Info om dette kjem til å komme på heimesida vår, facebook, instagram og annonser i aviser.  Følg med!

(KLikk på bildene for stor versjon/gallereversjon)